Volitve 2017
Večer sprašuje predsedniške kandidatke in kandidate:
Anej Irgolič

Anej Irgolič

Sem Anej Irgolič študent prvega letnika na Pravni fakulteti Maribor. Že v dijaških letih sem se aktivno vključeval v dijaško politiko kot predsednik dijaške skupnosti na Prvi gimnaziji Maribor. Sem udeleženec številnih mednarodnih konferenc po Evropi na temo evropske in mladinske politike, simulacij EU parlamenta in OZN. Ker lahko svetlo prihodnost dosežemo med drugim z izobraževanjem mladih, sem že vrsti let moderator v projektu Otroški parlament (ZPM). Lahko bi našteval še in še, vendar kar je najpomembnejše - sem (konstruktivno) kritičen in aktiven državljan Republike Slovenije.
Hana Hawlina

Hana Hawlina

Sem Hana Hawlina, družbeno angažirana piflarka, socio-kulturna nevro-psihologinja in vodja organizacije Tedna možganov. Magistrirala sem na London School of Economics and Political Science (LSE), kjer sem postala prva predsednica Psihološkega društva ter dobitnica Himmelweit nagrade za najboljši uspeh. Sodelujem v raziskavah vpliva multikulturnosti in revščine na mišljenje, merjenja kulturne razdalje med državami ter preučevanja odnosa med politično domišljijo in družbenimi spremembami.
Marko Funkl

Marko Funkl

Sem Marko Funkl, predsednik Sindikata prekarcev in Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, po izobrazbi profesor filozofije in ruščine. Sem tudi soustanovitelj Prevajalske zadruge Soglasnik, ustanovni član bukvarne Zmajeva luknja na Dolu pri Hrastniku in vodja Funšterca, festivala zasavske kulinarike.
Nomi Hrast

Nomi Hrast

Moje ime je Nomi Hrast in obiskujem 4. letnik na II. gimnaziji Maribor. Ob koncu osnovne šole sem postala predsednica 24. Nacionalnega otroškega parlamenta. Že vrsto let aktivno pripravljam inovacijske predloge in raziskovalne naloge, pretekla tri leta na temo izobraževanja. Za predlog predmeta Poslovne in življenjske strategije pa sem prejela tudi zlato priznanje in 1. mesto na državnem tekmovanju.
V srednji šoli sem postala članica upravnega odbora Mestnega mladinskega sveta Maribor, Mladinska ambasadorka UNICEFa, v tretjem letniku pa sem prevzela vodenje Dijaške skupnosti Maribor, v sklopu svetovnega dneva otrok sem za en dan prevzela mesto županje Mestne občine Maribor. Marca sem bila ena izmed organizatorjev Regionalne seje Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije in Tretje nacionalne seje Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije. V oktobru sem postala članica predsedstva Dijaške organizacije Slovenije, nadaljujem pa tudi z vodenjem Dijaške skupnosti Maribor. V vseh letih dela v različnih organizacijah in raziskovanja tem na področju izobraževanja, vidim, da smo mladi prihodnost, le tega se moramo zavedati. V zadnjih letih v okviru Dijaške skupnosti Maribor organiziram razne projekte in dogodke za dijake, na katerih jim ponudimo znanja in kompretence, ki jih v sklopu neformalnega izobraževanja ne prejmejo.
Petra Kokol

Petra Kokol

Sem Petra Kokol, diplomirana medijska komunikologinja in kvalificirana slaščičarka, trenutno zaposlena kot kuharica / natakarica. Prav tako sem pesnica, Slam zverina, Piaf kviz mojstrica, grafična oblikovalka, domača pivovarka in hobi šivilja. Sem hči, sestra, teta, lastnica psičke. Mariborčanka.